tiistai 2. kesäkuuta 2009

Blended Reality

Tuossa hieman alempana tässäkin blogissa mainittiin jo ITK 09 -konferenssista. Yksi viimeaikojen kuumimmista teemoista tuntuu olevan oikean maailman ja virtuaalisen maailman välinen sulautettu todellisuus, jota joskus kutsutaan myös termeillä blended reality tai mixed reality.

ITK-päivien aikana tällaista todellisuuksien välistä kuilua kaventavaa tekniikkaa esiteltiin livevideostreamauksen muodossa, jolloin ITK-konferenssin seminaarihuoneen SOMETU-tapahtumasta lähetettiin reaaliaikaista videokuvaa ja ääntä EduFinland -auditorioon Second Lifessä.

Samaan aikaan näytettiin Second Life -auditorion kuvaa vastavuoroisesti seminaarihuoneen valkokankaalla videotykillä heijastettuna - ja periaatteessa esiintyjien olisi ollut myös mahdollista kommentoida tai vastailla Second Lifestä avatarien esittämiin kysymyksiin.

Vastaavia livevideokokeiluita on viimeaikoina ollut monessakin oppilaitoksessa ja kyseiset tekniikat mahdollistavat entistä immersiivisemmän etäoppimiskokemuksen - ja tarjoaa myös mahdollisuuden virtuaalisesti osallistua tapahtumiin, joihin olisi muuten ehkä hankala tai lähes mahdoton päästä - ja silti "livenä" jakaa tapahtuma ja kokemus useiden muiden osallistujien kanssa virtuaalimaailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti