tiistai 9. kesäkuuta 2009

Sosiaaliset mediat opiskelun tukena

Kirjoitampa nyt sitten toisen tekstin tänään, kun kerran olen jäänyt näissä teksteissä hieman jälkeen. Eli ajattelin hieman ottaa kantaa sosiaalisiin medioihin opiskelun tukena. Tästä aiheestahan on jo kirjoitettu aikaisemminkin, mutta koitan ottaa asiaan hieman eri näkökulman tällä kertaa.

Opiskelijalle sosiaaliset mediat antavat mielestäni enemmän vapautta ja mielekkyyttä opiskeluun. Opiskelija ei ole aikaan tai paikkaan niin vahvasti sidottu, jos kursseja toteutetaan netin ja sosiaalisten medioiden kautta. Luennoilla istumista voidaan vähentää ja opiskelijoiden omaa osallistumista ja vastuuta opiskelusta voidaan lisätä. Näin opiskelun laatukin paranee, ainakin niillä, jotka ovat itse aktiivisia ja kiinnostuneita aiheesta.

Opettajille tämä opiskelumuoto taas tuo hieman lisätyötä. Jos kurssia toteutetaan samalla periaatteella kuin tätä kurssia, on opettajilla suuri työ kirjoitusten valvomisessa ja kommentoinnissa. Tavallisilla kursseilla työmäärä voi jäädä huomattavasti pienemmäksi, varsinkin jos kurssimateriaalit ovat valmiita edellisiltä kursseilta.

Kuitenkin minun mielestäni tällaisia nettiin ja sosiaalisiin medioihin perustuvia kursseja voisi järjestää enemmän. Tämä on kuitenkin nykyaikaa ja yritysmaailmakin pyörii aktiivisesti sosiaalisten medioiden ympärillä, kuten tässä blogissa on todettu monesti. Jollei näihin medioihin pääse sisälle jo opiskeluaikana, voi hyvä työpaikka mennä pahimmassa tapauksessa sivu suun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti