maanantai 1. kesäkuuta 2009

Eurovaalit osa 2

Jatkan taas Eurovaaliehdokkaiden näkyvyydestä sosiaalisissa medioissa.

Itse kuulun Facebookissa muutaman ehdokkaan tukiyhteisöön - puoluetta ja nimiä ei varmaankaan ole soveliasta mainita näin koulutehtävän yhteydessä - ja olen vastaanottanut näin vaalien ennakkoäänestyksen loppumetreillä melkoisesti postia ehdokkailta tai heidän tukiryhmiltään.

Ehdokkaiden kampanjointi on todella aktiivista, ja viestit eivät häiritse minua ollenkaan. Ne lähtevät suoraan ryhmiin liittyneille, joten periaatteessa niiden ei pitäisi häiritä ketään, sillä vapaaehtoisestihan ryhmiin kuulutaan ja liitytään. :) Ehdokkaat ovat esim. muistutelleet ennakkoäänestyksen päättymisestä - tietysti omilla numeroillaan höystettynä. Myös ryhmien kuvauksista saa paljon tietoa esim. ehdokkaiden "vaalikiertuiesta" ja ohjelmasta muutenkin. Suosittelen perehtymään!

On mukavaa, kun viestien lopussa ja yhteisöissäkin lukee, että kysymyksiä saa rohkeasti esittää sekä Facebookissa että muualla. Facebook on luonut oivan väylän lähestyä yhä henkilökohtaisemmin ehdokkaita itseään. Hyvä, hyvä, hyvä!

Taru

Ps. Muistakaa äänestää! ;)

3 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa että ei ole kyllä käynyt mielessäkään että äänestämään lähtisi... ei ole aikaa eikä kiinnostusta paneutua ehdokkaitten ajamiin asioihin joten äänestäminen vain äänestämisen takia on mielestäni tyhmää

    VastaaPoista
  2. Kreivillä on pointtia,mutta olen itse tässä istunut nyt jo kuudetta päivää ottamassa ennakkoääniä vastaan ja aina tilaisuuden tullen koittanut perehtyä ehdokkaisiin.Monilta ihmisiltä kuulee että on velvollisuus käydä äänestämässä,mutta itse pidän sitä kyllä oikeutena.Itselläni ei ole mitään vahvaa ehdokasta ollut näissä vaaleissa.Asia mihin ehdokkaan esittämien mielipiteiden lisäksi olen kiinnittänyt huomiota on,että ehdokas varmasti on kielitaitoinen.Mielestäni on tärkeää verkostoitua muiden kanssa ja saada äänensä kuuluville.Tätä on vaikea saavuttaa jossei hallitse minkäänlaista kielitaitopohjaa.

    VastaaPoista
  3. Velvollisuus tai oikeus -äänestäminen nyt vaan on niitä laillisia tapoja vaikuttaa asioihin. Kaikkihan me emme voi europarlamenttin marssia mielipiteitämme esittämään, joten sinne on valittava edustajat asioitamme ajamaan. Facebook on varmasti ajamassa itseään vahvemmin läpi myös kampanjoinnissa ja vapaaehtoisestihan ryhmiin liitytään. Toivottavasti kampanjointi tulee pysymäänkin hyvällä maulla toteutettuna.
    Itse kyllä näen blogit edelleenkin ehdokkaiden sopivampana kanavana -niissä kun pystyy tuomaan kantojaan esille laajemmin ja niihin pystyy ottamaan kantaa vastavuoroisesti.

    VastaaPoista