tiistai 9. kesäkuuta 2009

Europarlamentaarikot sosiaalisissa medioissa

Päätimpä sitten tänään tarttua tuohon Johannan heittämään kysymykseen, eli europarlamentaarikkojen blogeihin ja yleensä heidän tapoihinsa hyödyntää sosiaalisia medioita.

Mepien sivuilta löytyy aika vaihtelevasti linkityksiä erilaisiin sosiaalisiin medioihin. On Twitteriä, Facebookia, YouTubea, löytyy blogeja ja erilaisia tiedoitepalstoja, Ville Itälältä löytyy jopa chatti. Osalla ehdokkaista löytyy lähes kaikki mahdolliset mediat kotisivuiltaan, osalta vain yksi tai muutama.

Tutkiessani hieman syvällisemmin edustajien sivuja ja blogeja huomasin, että suurin osa on kirjoitellut aktiivisesti ja tietysti äänestäjiä kosiskellen. Blogeissa on säilytetty asiatyyli ja esimerkiksi Eija-Riitta Korhola mainitsee rehellisesti blogin alussa, ettei hän aio kirjoittaa blogia niin kuin "Rakasta päiväkirjaa".

Mielestäni mepit kyllä ovat ottaneet sosiaaliset mediat omikseen ja hyödyntävät niitä hyvin. Toisaalta osalla mepeistä sosiaaliset mediat ovat hieman hakusessa, esimerkiksi Anneli Jäätteenmäki ei käytä mitään sosiaalisia medioita. Mitro Repolta taas löytyy ainoastaan vieraskirja kotisivuiltaan. Eli aika vaihtelevaa kuitenkin on tuo medioiden käyttö, mutta suurin osa on päässyt mukaan näihin medioihin.

2 kommenttia:

  1. Anneli jäätteenmäki löytyy ainakin Facebookista ;) Lisäksi löysin hänen blogin, jota hän ainakin vaalikampanjan aikana on kirjoittanut: http://www.annelijaatteenmaki.net/kampanja/blogi.php
    Ihan mielenkiintoista kyllä seurata meppien kotisivuja, ja miten ne eroavat toisistaan. Sirpa Pietikäisellä näytti ainkin olevan kaikenlaista; blogi, Facebook, Twitter, Youtube ja Linkedin. Mut toi Ville Itälän chatti oli kyl tosi hauska :D Toivottavasti Mitrokin pääsee vielä blogikirjoittelun makuun :)

    VastaaPoista
  2. Okei, mä en katsonut Annelin kampanjasivuja ollenkaan, vaan niitä toisia sivuja. Sieltä ei blogia löytynyt :) Eikä sen puoleen linkitystä Facbookiinkaan, joten ainakin parannettavaa löytyy ;)

    VastaaPoista