tiistai 9. kesäkuuta 2009

Musiikillinen sosiaalinen media

Kirjoittelen taas vähän erityyppisestä sosiaalisesta mediasta - Mikseristä.

Mikseri.net on Suomen suurin vapaan musiikin jakeluun erikoistunut sivusto. Artistit voivat lähettää kappaleitaan sivustolle koko maailman kuultavaksi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida ja arvostella biisejä. Kappaleita kuunnellaan useita miljoonia kertoja kuukaudessa.

Rekisteröityneet käyttäjät muodostavat Mikseri.netin yhteisön, joka voi viestiä mm. forumin ja pikaviestien avulla. Käyttäjillä on mahdollisuus ylläpitää omia kuvagallerioita ja päiväkirjoja. Lisäksi käyttäjät voivat lisätä itsensä suosikkibändiensä faniksi.

Itse en tee musiikkia, mutta pidän Mikseriä silti erittäin hyödyllisenä. Sieltä saa ladattua ilmaiseksi oikein hyvää musiikkia, ja valikoimaa on paljon. Bändien näkökulmasta ajateltuna palvelu on vielä kätevämpi: omaa musiikkiaan saa jakaa ilmaiseksi, ja siitä saa myös rakentavaa palautetta muilta alan harrastajilta ja mahdollisesti jopa ammattilaisilta. Mikserin kautta on myös löydetty nykyään kuuluisia bändejä, kuten esim. Uniklubi ja Chorale.

Aihe tuli mieleeni siitä, kun tänään sain Mikserin käyttäjille suunnatun uutiskirjeen. Tästä päivästä lähtien Mikseriin voivat lisätä musiikkia myös Teoston alaiset yhtyeen. Tässä linkki uutiseen.

Teosto valvoo säveltäjien ja sanoittajien etuja sekä kerää kootusti tekijänoikeusmaksuja teosten kaupallisesta käytöstä. Mikseriin on aiemmin voinut lähettää vain Teosto-vapaata musiikkia.

Suosittelen Mikseriä lämpimästi kaikille kiinnostuneille, niin muusikoille kuin vain "fanittajillekin". Forumilla on myös hyvä vaihtaa mielipiteitä ja vinkkejä, ja palvelu toimii paitsi musiikin välittäjänä myös oivallisena sosiaalisena mediana.

Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti