keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Hyvästi Google....?

Löysin parin vuoden takaa mielenkiintoisen artikkelin hakukoneoptimoinnista ja sosiaalisista medioista. Juttu löytyy täältä. Artikkelin kirjoittaja on varma ja vakuuttunut, että hakukoneoptimointi on menneen talven lumia (oli siis jo 2 vuotta sitten) ja sosiaaliset mediat syrjäyttävät sen tiedonvälitys- ja hakukanavina. Hänen mukaansa sosiaalisten medioiden sisätö on tuoreempaa ja ne nostavat uusia juttuja hyvin nopeasti pinnalle, samoin kuin tiputtavat "vanhat" ja turhat jutut myös nopeasti otsikoista.

Ymmärrän hyvin kirjoittajan pointin, mutta siltikin hakukoneoptimointi on mielestäni vielä suuressa roolissa kaksi vuotta tämän tekstin julkaisun jälkeen. Eli homma ei ainakaan ole vielä mennyt siihen suuntaan, mitä kirjoittaja kuvittelee. Saa nähdä miten tulevaisuudessa käy, tuleeko hakukoneoptimointi turhaksi ja ihmiset etsivät tietonsa sosiaalisista medioista hakukoneiden sijaan. Googlella on ainakin niin merkittävä rooli tällä hetkellä, että en usko sen ihan nopeasti tipahtavan pois ihmisten käytöstä. Se on tosin laajentanut toimintaansa pelkästä hakukoneesta kiitettävästi, ehkä johtajat sielläkin päässä ovat havainneet hakukoneiden aikakauden tulevan päätökseen jossain kohtaa.

1 kommentti:

  1. Kyllä varmasti hakukoneille tulee olemaan käyttöä vielä pitkään. Tosin wikipedia on uskoakseni aika hyvin vallannut asemansa tietokeskukseksi. Sieltähän löytyy ihan mitä vaan, joten erillisten sivujen etsiminen hakukoneilla taitaa olla aika vähissä nykyään. Siis jos tietoa etsii. :)

    VastaaPoista