keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Uusien EU-edustajien blogit

Mitä mieltä olette uusien europarlamentaarikkojemme blogeista? Osaavatko poliitikot mielestänne hyödyntää sosiaalista mediaa?

Olen käsitellyt aihetta jo aiemminkin, mutta tekstini ovat olleet melko pintaraapaisuja - otetaanpa siis uudestaan näin vaalien jälkeen. Otan tarkasteluuni nyt kolme uutta meppiä satunnaisesti eri puolueista valittuna: Ville Itälä (Kokoomus), Timo Soini (Perussuomalaiset) ja Sari Essayah (Kr. demokraatit).

Ville Itälän nettisivut näyttävät ainakin olevan ajan tasalla: ensimmäisenä osuu silmiin kiitos kaikille äänestäjille. Nettisivuilta löytyy myös melko yllättävä ominaisuus - chat! Etusivulla on myös linkki Ville Itälän Facebook-sivulle. Varsinaista sosiaalisen median hyödyntämistä. Varsinaista blogia en ikävä kyllä löydä, mutta osiosta "julkaistua" löytyy Itälän kirjoituksia ja kolumneja. Tämä annettakoon Itälälle anteeksi - hän on varmasti hyvin kiireinen mies.

Timo Soinin kotisivujen otsikkonakin näyttää "humoristisesti" olevan "Timo Soini - Ploki". Heti etusivulta löytyy blogin tapainen osio - lyhyitä ja ytimekkäitä kirjoituksia melko tiiviillä tahdilla julkaistuna - ainakin Eurovaalien alla. Pidemmälle tarkasteltuna Soini näyttää olleen aktiivinen jo aiemmin: mikä on pelkästään hyvä asia. Tavallaan olen yllättynyt, että Soinikin on bloggaillut näin aktiivisesti. Hatunnosto hänellekin!

Sari Essayahin sivuilta löytyy myös blogi. Blogissa on muutamia kirjoituksia, ikävä kyllä ei yhtään Eurovaalien jälkeiseltä ajalta - lieneekö kiire, vai kenties enää ei ole "tarvetta" bloggailuun, äänestäjät kun on jo voitettu omalle puolelle. ;) Ihan hyviä kirjoituksia tosin Sarillakin! Sivut näyttävät tosin painottuvan lähinnä vaalikampanjointiin, en tiedä, ovatko jopa sitä varten tehty. Myös Essayahin sivuilta löytyy linkki Facebookiin - sosiaalisia medioita on siis ainakin yritetty hyödyntää. Näyttääpä ryhmässä olevan yli 1500 jäsentäkin, eli on siinä myös onnistuttu.

Valitsin mepit tosiaan melko sattumanvaraisesti kaikkien valittujen joukosta. Mielestäni ainakin nämä kolme ovat hoitaneet osuutensa kotiin sosiaalisten medioiden hyödyntämisessä. Siitä tosin en tiedä, kuinka paljon ehdokkailla itsellään on tekemistä esim. Facebook-ryhmien jne. kanssa. Mutta yritys hyvä kymmenen!

Lopuksi voisin vielä kirjoitella omasta henk. kohtaisesta idolistani, jota miltei supermieheksi voisi kutsua... Nimittäin Alex Stubb! Hän matkustaa ympäri maailmaa, tapaa erilaisia ihmisiä joka päivä kaikenlaisissa tilaisuuksissa, luennoi ja rientää palaverista toiseen ja kolmanteen, on hyvä perheenisä ja maratoonari, urheilee aktiivisesti... Ja vielä bloggaa siinä samassa melkein joka päivä! Stubbin blogi on mielenkiintoista luettavaa, vaikka ei politiikasta niin kiinnostunut olisikaan. Sieltä on hyvä myös tehdä pikainen katsaus siihen, mikä juuri nyt on pinnalla ja puhuttaa. Toisinaan ihmettelen, mistä Stubb saa kaiken energiansa! Tässä vielä linkki Stubbin blogiin.

Taru

2 kommenttia:

  1. Hei mä just tänään päädyin Alexander Stubin kotisivuille, ja oon ihan samaa mieltä kanssasi. Sivujen ulkoasu, selkeys ja monipuolisuus miellytti. Stubb on kyllä todella kiireinen mies, ja ihan hullua että hän ehtii noinkin usein ja noinkin hyviä blogimerkintöjä kirjoittamaan. Loistava meininki :)

    VastaaPoista
  2. Pitäis itekin tutustua enemmän noihin poliitikkojen blogikirjoituksiin :)Siinä sais muutenkin ehkä paremman käsityksen poliitikon arjesta :)

    VastaaPoista