tiistai 2. kesäkuuta 2009

Livemusiikkia Second Lifessä

Yksi suosittu viihteen muoto Second Lifessä on ollut livemusiikkikonsertit. Suosituimmat Second Life -artistit ovat keränneet fanijoukkoja ja innostuneita kuulijoita, jotka saapuvat usein kuuntelemaan heidän esityksiään.

Äkkiseltään saattaisi miettiä, että mitä järkeä on tällaisissa "live-esiintymisissä" ... mutta artistille saattaa olla kyse myös varteenotettavasta toimeentulosta. Keikoista ei toki makseta vastaavia keikkapalkkioita kuin oikeassa elämässä - mutta esiintyjä voikin esiintyä omasta kodistaan käsin, ilman että tarvitsee matkustaa keikkapaikalle soittimien kera.

Sovitun kertakorvauksen lisäksi yleensä esiintyjät saavat "juomarahaa" Second Life -käytännön mukaisesti, ja suosituimmat artistit voivat jo pelkistä tipeistä tienata keikan aikana ihan mukavat taskurahat. Esimerkiksi perheellisille muusikoille, jotka eivät voi olla joka ilta jossain oikean elämän kapakan kulmassa Second Life saattaa tarjota erinomaisen mahdollisuuden esiintyä oikealle yleisölle, jopa saada pientä korvausta työstä - ja myös mahdollistaa tietynlaisen "harjoittelun" oikeita keikkojakin varten. Esiintymistilanne on kuitenkin aina erilainen kuin yksinään harjoiteltaessa, joten esiintymiskokemus voi olla myös kullan arvoista - virtuaalinen esiintymiskokemus myös.

Livemusiikkitilaisuudet ovat mielenkiintoinen kokemus Second Lifessä ja esiintymisiä on löydettävissä kymmeniä joka viikko - joten jos viihdeala kiinnostaa, niin Second Life voi tarjota kokemuksia myös tältä alueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti