tiistai 2. kesäkuuta 2009

Learning Mill

Tämän vuoden ITK09-konferenssisa tupsahdin lähes sattumalta erään esityksen kuulijaksi, jossa esiteltiin Taideteollisessa korkeakoulussa kehitettyä LeMill -oppimis- ja opetusalustaa.

LeMill perustuu monen muun sosiaalisen median tavoin avoimuuteen, mutta hieman eri tavalla kuin muut mediat. LeMillissä ei solmita kontakteja tai postailla pikkutuhmia kuvia kavereiden kommenttibokseihin, LeMillissä tuotetaan yhteisöllisesti opetusmateriaalia, jota kuka tahansa opettaja voi käyttää ja muokata omien tarpeidensa mukaan.

LeMillin vahvuus on sen kansainvälisyys. Esimerkiksi eurooppalaisten kielten opetukseen on valmistettu sadoittain autenttisia tehtäviä ja oppismetodeja, joissa käytetään hyväksi niin kuvaa, ääntä, videota kuin kaikkien näiden yhdistelmiäkin

Palvelu on jaettu kolmeen osaan:
  • Sisältö-osaan, josta löytyvät tehtävät
  • Menetelmät-osaan, josta löytyvät erilaiset opetusmetodit
  • Työkalut-osaan, jossa esitellään Internetistä löytyviä, lähinnä sosiaalisen median tavoin toimivia, käyttökelpoisia työkaluja
Kaikkea yllämainittua voi selailla joko kielen tai erilaisten aihekategorioiden mukaan.

-Ville

1 kommentti:

  1. Opetusmetodit varmasti eroavat rutkasti eri puolella maailmaa. Tästä ideasta on varmasti apua opetusmetodeita valittaessa ja kehittämmisessä. Samoin tällä keinolla varmasti syntyy yhteistyötä eri koulujen välillä.

    VastaaPoista