perjantai 12. kesäkuuta 2009

Eurovaalien blogikäänteitä

Tässä muutama viesti taaksepäin kirjoiteltiin uusien europarlamentaarikkojen blogeista, jotka varmasti kaikki ovat asiallisia informaationlähteitä heidän työstään.

Mielestäni huomattavasti mielenkiintoisempia käänteitä eurovaaleihin ja blogosfääriin liittyen tarjoaa muutaman kuukauden takainen Jussi Halla-Ahon tapaus. Useimmille tapauksen käänteet ovat varmasti tuttuja, koska niitä käytiin paljon läpi mediassa. Lähinnä Halla-Ahon blogikirjoituksista ja kirjoitusten luonteesta liikkeelle lähtenyt viime vuoden joulukuussa aloitettu rikostutkinta johti maaliskuun lopulla syytteen nostamiseen.

Tästä seurasi se, että Halla-Ahoa ei hyväksytty Perussuomalaisten eurovaalilistalle - hetken ajan hänen kannattajansa ehtivät puuhata jopa itsenäistä valitsijayhdistystä, mutta lopulta Halla-Aho itse ilmoitti luopuvansa ehdokkuudestaan.

Käänteet saattoivat hyvinkin johtaa Timo Soinin ehdokkuuteen, vaikka hän onkin tämän aina julkisuudessa kiistänyt - ja Soinistahan tuli koko valtakunnan ääniharava. Joten mielenkiintoinen asioiden vyyhti on siinä, että voidaanko todeta - että maahanmuuttokriittinen blogi, syytteen nostaminen, Halla-Ahon ehdokkuuden peruuntuminen ja lopulta Soinin nouseminen ehdokkaaksi sai aikaan sen, että Perussuomalaiset Soinin ehdokkuuden avulla saivat todella vankan suosion näissä vaaleissa?

Scripta - Kirjoituksia uppoavasta Lännestä (Jussi Halla-Ahon maahanmuuttokriittinen blogi)

Jussi Halla-Ahon Wikipediasivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti