tiistai 2. kesäkuuta 2009

Twitter party

Ajattelin vaihteeksi jutella Twitteristä, kun olen tainnut aika paljon keskittyä tuohon Facebookin ihmeelliseen maailmaan...

Tutustuin Twitteriin joskus alkuvuodesta, kun se oli ainakin omassa kaveripiirissäni vielä aivan tuntematon ilmiö. Päivittelin tilaani satunnaisesti, enkä oikein saanut jutun juonesta kiinni. Löysin kuitenkin nopeasti paljon mielenkiintoisia julkkiksia, joita seurata Twitterissä. Lähinnä amerikkalaisia, eikä seurattaviini itseasiassa vieläkään kuulu kuin murto-osa suomalaisia... Kuitenkin, jäin nopeasti koukkuun muutaman henkilön päivittelyihin. Aina kun kirjauduin Twitteriin, oli tietyiltä ihmisiltä tullut useita päivityksiä, muutamien minuuttien välein. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, useat amerikkalaiset julkkikset ovat täysin koukussa Twitteriin. Mutta tämä ei ole välttämättä vain huono asia.

Esimerkiksi Ashton Kutcher on tehnyt Twitterissä monenlaista hyväntekeväisyyskampanjointia. Hänellä onkin lähes KAKSI MILJOONAA päivitysten seuraajaa, joten ei varmasti ihan hukkaan ole mennyt... Muistaakseni Kutcher lupasi luovuttaa jonkun tietyn summan rahaa hyväntekeväisyyteen, mikäli määrätyn ajan aikana hänen päivityksiään alkaa seuraamaan tietty määrä ihmisiä - ja tämähän toteutui. Saman teki myös Kutcherin vaimo, Demi Moore.

Eräs, jonka päivityksiä seuraan mielenkiinnolla, mutta jotka myös kummastuttavat minua tiheällä ilmestymistahdillaan - kyseessä kun on kuitenkin tunnetun bändin jäsen ja pienen lapsen isä, on Pete Wentz eli Fall Out Boyn sanoittaja/basisti. Nytkin hänellä on laskujeni mukaan kymmenen päivitystä viimeisen 15 tunnin sisältä. Aikamoista... (Nimimerkillä "päivitän tilaani kerran viikossa"...)

Tänään myös kirjautuessani huomasin Good Charlotte yhtyeen Joel Maddelin järjestelevän Twitter-juhlia:
Who wants to host my twitter party? --- Remeber my party is on twitter so it doesn't really need a house or club. It just an house of everyone twitter party talk.... --- things like "hey man great to see you, thanks for coming" and "the music here is great, this dj is awesome" "this party is so cool"

Kuten ylläolevista esimerkeistä voi päätellä, Twitterissä pystyy kaikenlaiseen... Internetin lisäksi tilaansa voi päivitellä ainakin matkapuhelimensa kautta tekstiviestein. Joten periaatteessa Twitter on läsnä kokoajan. Jostain sanomalehdestä (olisiko ollut Salon Seudun Sanomat?) juuri muutama päivä sitten luin Twitterin pelastaneen myös henkiä: henkilö ei ollut saanut yhteyttä hätäkeskukseen, joten hän oli laittanut päivityksen Twitteriinsä, josta hänen kaverinsa sen tietysti heti huomasivat, ja lähtivät apuun. Uskomatonta...mutta ilmeisesti totta. :)

Kenties itsekin vielä ymmärrän Twitteriä jonain päivänä paremmin, tällä hetkellä Facebook vaan tuntuu huomattavasti kätevämmältä vaihtoehdolta. Mutta sekin on ehkä vain tottumuskysymys. En kuitenkaan usko, että tulen Twitter-juhlia koskaan järjestämään... Hmm, tosin: koskaan ei saa sanoa ei koskaan. ;)

Taru

Tässä vielä linkkejä Twitter-profiileihin, joista puhuin tekstissäni:

2 kommenttia:

  1. Minultakin on hieman tuo Twitter mennyt ohi, jos nyt koittaisi sitäkin vähän alkaa käyttämään. Kirjauduin äsken sinne sisään, olin päivittänyt tekemisiäni viimeksi 21 päivää sitten... oho :D

    VastaaPoista
  2. Mulla ei ole mitään kokemusta Twitteristä, vaikka olenkin siitä monesti kuullut. Mut kuulostaa mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista