tiistai 9. kesäkuuta 2009

Sosiaalisten medioiden ylitarjonta

Facebook, Twitter, Irc-Galleria, Messenger, Blogit, MySpace, LinkedIn...

Jos joka päivä haluaisin käydä kaikissa edellä mainitsemissani (ja valinnan varaahan löytyy toki enemmänkin), ei minulla jäisi aikaa mihinkään muuhun. Runsaus tuottaa ainakin itselleni ongelmia: jotkut kaverit ovat Twitterissä, toiset Facebooksissa, eräät vain MySpacessa...

Itselleni luonnollisimmalta tuntuu Facebook. Siellä vierailen monesti päivässä ja sitä kautta minut tavoittaa helpoiten. Samoin kuin "mesen" eli Windows Live Messengerin kautta. Myös Irc-Galleriassa pyrin käymään päivittäin - mutta se ei ole ollenkaan niin varma reitti luokseni kuin kaksi edellä mainitsemaani.

Sitten on Twitter. Palvelu, jota haluaisin käyttää, mutta josta en vain yhä edelleenkään ole ihan perillä. En tajua, mitä niin paljon parempaa siinä muka on kuin Facebookissa. Myös MySpace -tunnukseni on melko turha, käyn siellä n. kerran kuukaudessa... Tosin nyt tutustuttuani muutamaan amerikkalaiseen muusikkoon minun on ehkä pakko alkaa käyttää sitäkin - he kun ovat vain siellä kaikista mainitsemistani. MySpace tuntuu muutenkin olevan juuri musiikin alan harrastajien suosiossa - kenties hyvien artistisivujensa takia.

Kaikki tämä saa pohtimaan, olisko näitä palveluita mitenkään mahdollista yhdistää, ja tuleekohan se tulevaisuudessa tapahtumaan? Tiedän ainakin sen verran, että joitain pikaviestimiä, kuten esim. Messenger ja Icq tms. pystyy jo käyttämään saman sovelluksen avulla. Kätevää! Jos "mesen" ja Skypen saisi jonain päivänä yhdistettyä, riemastuisivat varsinkin vanhemmat sukulaiseni tästä - minutkin tavoittaisi joskus... Tällä hetkellä en jaksa Skypellä turhaan konettani rasittaa vain vastaanottaakseni kerran päivässä puhelun tädiltäni parin kilometrin päästä.

Taru

4 kommenttia:

  1. Ihmettelen tota twitterin suosiota. En ollut kuullut koko hommasta enne tätä kurssia ja nyt huomaan että se esintyy lähes kaikkiallla. Itselleni riittää kyllä facebook ja siellä onkin jo melkeen kaikki kaverini joten turhaan vaivautua mihinkään muualle. Irc-gallerian olen unohtanut tyystin. Messenger on pirun kätevä ja tämän takia koneeni hurraa aamusta iltaan jotta yhteyttä voi pitää päiväin suunnitelmista kavereihin.

    VastaaPoista
  2. Twitter ei yrityksistä huolimatta aukea minullekkaan. En myöskään ymmärrä sen suosiota, minusta se on vähän tylsä.

    Tarjontaa tosiaan on enemmän kuin tarpeeksi, en tosiaan ehdi kaikkiin paikkoihin kirjautua kovin usein, joissa minulla profiili on.

    VastaaPoista
  3. Itsellenikin twitter on täysin uusi tuttavuus.Myspacea käytän vain lähinnä silloin kun haluan tutustua uuteen artistiin tai bändiin.

    Messenger on tutuin ja se onki itselläni yleisesti aina päällä kun vain koneella satun olemaan.Se on toimiva ja kätevä tapa olla yhteydessä ystäviin.

    Facebookkia käytän kanssa melko usein ja ideana se on ihan hyvä,mutta nykyisin sen merkitys omassa käytössä on vähentynyt todella paljon.Aluksi Facebook tuntui olevan hyvä tapa olla yhteydessä lähimpiin ystäviin sekä niihin keitä ei niin usein näe.Esim. jos on ulkomailla Facebook on kätevä tapa näyttää kuvia kaikille samanaikaisesti ja kertoa kuulumiset.Mutta huonopuoli Facebookissa on tutuntuttujen ja tuntemattomien ystäväkutsujen tulva,kaikenmaailman kyselyt ja toiminto kutsut.

    VastaaPoista
  4. Kyllä nää Twitterit ja Messengeritkin ovat tähän asti olleet kovin vieraasta maailmasta. Ja täytyy todeta, etteivät innosta paljon vieläkään. En vaan oikein ymmärrä mikä on niiden pointti. Facobookia nyt olen yrittänyt opetella käyttämään, mutta yleensä siinäkin se menee kirjotteluksi tietyn henkilön kanssa -miksi en siis kirjoittelisi vanhaan tapaan spostilla? Ja ovatko nämä sosiaalisen median seikkailut pois face to face- vuorovaikutustilanteista! Toivottavsti ei nyt sentään kokonaan:( Onhan tutkittu, että ihmisten vuorovaikutustilanteissa 7% on sanojen tasolla ja loput 93% sanatonta viestintää -millä tämä 93% välitetään sähköisten kanavien kautta?

    VastaaPoista