sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Vähän tuntemattomampi sos. media: Street teamit

Kirjoittelen taas viikonloppuna, koska viikko oli jälleen kerran erittäin kiireinen. :( Toivottavasti näitä kirjoituksia kertyy tarpeeksi, yritys on ainakin kova. Aika on vaan melko paha vihollinen... Mutta nyt kova loppukiri päälle!

Ajattelin kirjoittaa sellaisista sosiaalisista medioista kuin street team. En tiedä, kuinka monelle sana on tuttu, joten hain selityksen vanhasta kunnon Wikipediasta:
"A Street team is a term used in marketing to describe a group of people who 'hit the streets' promoting an event or a product."

Street teamin toiminnan organisointi tapahtuu usein internetissä. Kuulun itse muutaman bändin street teamiin, ja ainakin meillä tehtäviä annetaan "taskeina", eli sivuille ilmestyy tietyin väliajoin toimenpiteitä, joita tulee omien mahdollisuuksien mukaan suorittaa, esim. flyerien jakoa tms. Sitten tehtävän suoritettuaan laitetaan nettiin kenties kuvin varusteltu raportti tapahtuneesta. Aktiivisimmat tiimiläiset palkitaan yleensä esim. tuotepalkinnoin tai keikkalipuin.

Itselläni kävi melkoinen tuuri juuri tällä viikolla: olin ilmottautunut flyerin jakajaksi, mutta bändin flyerit eivät koskaan saapuneet Suomeen - näin ollen voittaja arvottiin vapaaehtoisiksi ilmottautuneiden joukosta, ja arpa osui minuun! Ja voittona ei tällä kertaa ollut mikään kälyinen t-paita, vaan tapaaminen Duff McKagan's Loaded -bändin kanssa Sauna Open Air -festareilla! :) Voin kertoa, että oli enemmän kuin mahtavaa tällaiselle vanhalle Guns N' Roses -fanille.

Paitsi promootioportaana, street teamit toimivat myös tavallaan faneja yhdistävänä tekijänä. Niiden nettisivuilla on yleensä myös forum tai muu ajatuksenvaihtopaikka. Street teamit myös tuovat fanit lähemmäs bändiä, kuten sain itsekin perjantaina kirjaimellisesti kokea... :)

Taru

2 kommenttia:

  1. Toi street team kuullostaa mielenkiintoiselta. Varmasti kummatkin osapuolet hyötyvät. Joo kyllä toi tapaaminen varmasti t-paidan voittaa! Varmasti tulee ikimuistoinen tapaaminen.

    VastaaPoista
  2. Ompas mielenkiintoisen kuuloinen juttu, en ole ennen kuullut! Fanit saavat toteuttaa itseään uudella tavalla, siistiä (:

    VastaaPoista