tiistai 2. kesäkuuta 2009

RSS - mikä??

Nyt pitää heti ensi töikseen alkuun myöntää että rss-käsite ei ollut tuttu entuudestaan. Vasta kun bongasin ilmoituksen intranetti Lifesta, aloin miettiä asiaa.

Lifessa näkyvät uutiset saamme M-Brain Oy:n tuottamasta mediaseurantapalvelusta. M-Brain luotaa useita satoja eri uutismedioita Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä. Mikäli verkossa tai painetussa lehdessä julkaistussa artikkelissa mainitaan yrityksemme tai muu avainsanaksi luokittelemamme termi, laatii M-Brain artikkelista koosteen. Saamme päivittäin sähköisen mediaseurantaraportin, jossa on referoitu kaikki sen päivän meitä koskevat uutiset ja keskusteluavaukset lyhennettyinä.

RSS-ikkunassa näkyvää otsikkoa klikkaamalla pääset itse uutispalveluun lukemaan koko artikkelin. Uutissivulla voi myös esim. hakea uutisia tietyllä hakusanalla sekä selata vanhoja, aiemmin julkaistuja uutisia.

Nyt vasta asiaa pohdittuani mieleeni tuli myös SK-ravintolat ja Finnmatkat jotka käyttävät myös RSS Feediä. Onko tämä oikeasti niin yleinen media jonka olen kokonaan onnistunut pitämään pimennossa itseltäni?

-Elina

1 kommentti:

  1. RSS-feedit on käsittääkseni saatavilla esim. lähes kaikkien sanomalehtien verkkosivuilta, muista vastaavista uutismedioista, blogeista, foorumeista.. jne. jne. jne.

    Suurin osa palveluista, mihin päivittyy jatkuvasti uusia viestejä, uutisia, artikkeleita tms. on saatavilla tilattua RSS-syötteenä.

    VastaaPoista