perjantai 5. kesäkuuta 2009

Osallistumistaloudesta vielä

Mikäli osallistumistalous kiinnostaa, on Tieke (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry) julkaissut erittäin tasokkaan ja kattavan johdanto-oppaan internetin uusista taloudellisista toimintaympäristöistä. Oppaan kirjoittaja on verkkotutkija Kari A. Hintikka, ja kirjasessa käsitellään kattavasti aiheita sisältäen mm. informaatiota avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ja niiden vaikutuksista ohjelmistobusinekseen, tietoa crowdsourcingista eli joukouttamisesta - ja viimeiseksi kokonainen luku on pyhitetty virtuaalisten maailmojen ympärillä tai sisällä toimiville talousilmiöille.

Yksinään virtuaalisiin maailmoihin liittyvän talouden arvioidaan olevan suuruusluokaltaan jopa 3 - 28 miljardia US dollaria (arvion haarukka lienee näin suuri, koska kukaan ei tarkalleen tiedä kokonaismäärää, mutta puhutaan kuitenkin miljardeista), joten ilmiö on taloudellisesti hyvin merkittävä.

Oppaaseen kannattaa ehdottomasti tutustua, ja se on luettavissa seuraavasta osoitteesta: http://www.tieke.fi/julkaisut/tieken_julkaisusarja/osa_32/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti