torstai 11. kesäkuuta 2009

Sosiaalinen media korkeakouluopetuksen ja työelämän yhteistyössä

Jatkan hieman aiheesta, josta kirjoitin toissapäivänä, eli koulutuksesta ja sosiaalisista medioista. Löysin mielenkiintoisen raportin Oulun Yliopiston toteuttamasta hankkeesta "Sosiaalinen media korkeakouluopetuksen ja työelämän yhteistyössä". Sen tarkoituksena oli lisätä opiskelijoiden työelämävalmiuksia, löytää uusia tapoja ja ratkaisuja sosiaalisten medioiden käyttöön sekä vahvistaa asiantuntijayhteistyötä työelämän ja korkeakoulujen välillä. Hanke toteutettiin 1.12.2008 - 31.5.2009, eli se on juuri päättynyt.

Hankkeen pohjalta tehdyssä opinnäytetyössä painotetaan työelämän kokemaa muutosta ja sen vaikutusta työntekijöihin kohdistuviin vaatimuksiin. Siinä kerrotaan mm. että sosiaaliset mediat auttavat vastaamaan näihin kasvaneisiin vaatimuksiin, koska niistä on helppo löytää apua kavereilta. Sosiaalisia medioita verrataan yrityksen kahvipöytään, jossa hyvät ajatukset kohtaavat ja asioita saadan vietyä eteenpäin.

Työssä nostetaan myös esille projektimuotoinen oppiminen sosiaalisten medioiden kautta. Yritysmaailmassa tehdään paljon projektimuotoista työtä, joihin sosiaaliset mediat voivat tuoda uusia ulottuvuuksia. Enää koko projektiryhmän ei tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa ja näin ollen säästetään aikaa sekä kustannuksia.

Nostin tässä nyt esille vain muutaman kohdan työstä, mutta se on huomattavasti laajempi. Kannatta käydä ainakin vilkaisemassa, se on aika mielenkiintoinen. Tässä vielä linkki melkein valmiiseen työhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti