sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Blogeja siellä, blogeja täällä...

Muistan, kun ensimmäisen kerran kuulin puhuttavan blogeista. Siitä on jo jokunen vuosi aikaa, muttei kuitenkaan ihan hirveän kauaa. Itse olen bloggaillut aktiivisemmin ja epäaktiivisemmin ehkä viitisen vuotta, ja jäänyt siihen totaalisesti koukkuun. Oma bloggailuni ei tosin ole (ennen tätä, heh) ollut mihinkään teemaan viittaavaa, vaan pelkästään omaksi iloksi kirjoittelua kaikenlaisista asioista. Vuosien kuluessa bloggailu on ilmiönä kasvanut räjähtävästi - tuntuu, että nykyään kaikilla on oma blogi. Niin julkkiksilla kuin "tavallisilla tallaajillakin".

Itse seuraan blogeja hyvin vaihtelevasti. Aina jonkin asian ollessa "pinnalla" seurailen tapahtumaan liittyviä ajankohtaisia blogeja, kuten esimerkiksi kansanedustajien blogeja tai julkisuuden henkilöiden blogeja. Tuntuu tosin, että monet varsinkin Atlantin takana ovat vaihtaneet perinteisen bloggailun Twitteriin.

Eräs seuraamani blogi on Perez Hiltonin blogi. Perez on noussut itsekin julkkikseksi julkkiksia seuraavan bloginsa kautta. En ole sen kiinnostuneempi Seiskalehdistä tai muista tämän tyylisistä juoruportaaleista, mutta Perezin tapa kertoa asiat on mielestäni hauska, ja sivusto hyvää viihdettä. Olen myös usein huomannut, että kun Perez bloggaa jostain, ilmestyy myös suomen iltapäivälehtien sivuille juoru samasta aiheesta - melkein sanasta sanaan suomennettuna. Eikä Pereziä mainita missään... Mutta tämä kertoo jotain ainakin hänen bloginsa ajankohtaisuudesta ja suosiosta.

Olen myös seuraillut blogeja, jotka ovat jossain vaiheessa myöhemmin "nousseet pinnalle", eli tavallaan päässeet julkisuuteen tai laajemman massan seurattavaksi... Ikävä kyllä usein on saanut huomata, että samalla blogien luonnekin muuttuu melkoisesti, ja henkilökohtainen näkökulma ja kosketus jäävät uupumaan. :( Monimutkainen juttu myös kirjottajan kannalta: varmasti hienoa, että oma blogi saavuttaa suuren suosion, mutta samalla saa yhä enemmän varoa, mitä sinne kirjoittaa. Mutta niinhän se on, että miltei jokaisella asialla tässä maailmassa on myös kääntöpuolensa.

Taru

1 kommentti:

  1. Minä olen myös miettinyt joskus blogin perustamista oman elämäni pääjutun, eli kilpaesteratsastuksen ympärille. Olen huomannut tuon saman ilmiö, että en uskaltaisi sinne kuitenkaan kirjottaa rehellisiä mielipiteinä asioista. Piirit Suomessa ovat niin pienet, että kaikki tietävät kuka on kuka ja kirjoituksista olisi helppo päätellä kuka blogin takana on. Ja silloin ei blogissa oikein olisi ideaa, jos ei uskaltaisi kirjoittaa mitä oikeasti on asioista mieltä...

    VastaaPoista