tiistai 19. toukokuuta 2009

Aamun ajatuksia

Näin aamutuimaan muistuis mieleeni eräs tapa, johon olen kuullut sosiaalisia medioita käytettävän työelämässä. Yksi ystäväni on töissä eräässä liikennemyymälässä. Tämän liikennemyymälän työntekijät ovat perustaneet oman yhteisönsä Facebookiin. Sen kautta he pitävät yhteyttä toisiinsa työajan ulkopuolella ja sopivat esimerkiksi työvuorojen vaihdosta. Näin työvuorot saadaan helposti sovittua ilman kauheaa soittelua erikseen jokaiselle työkaverille, joilla mahdollisesti olisi aikaa tehdä itselle sopimaton vuoro. Tässä taas toinen esimerkki sosiaalisten medioiden hyödyllisyydestä.

Pureudutaampa sitten vielä vähän blogimme toiseen aiheeseen, eli sosiaalisiin medioihin opiskelun tukivälineinä. Kommentoinkin jo yhteen kirjoitukseen hieman tästä aiheesta, mutta pistetään se nyt vielä uudestaan tähän. Itse olen käyttänyt opiskelun apuna Messengeriä, esim. paritöiden yhteydessä. Vielä sunnuntaina valmistelimme yhtä raporttia ystäväni kanssa tällä tavoin.

Sosiaalisista medioista opiskelun tukena on myös se hyöty, että jos jonkin työn kanssa tulee sellainen vaihe, ettei pääse eteenpäin ja kaikki tökkii, voi kysyä neuvoa joltain opiskelukaverilta. Yleensä Facebookissa on joku onlinessa, jolta voi kysyä neuvoa (tai sitten mulla on vaan liikaa "kavereita" :D). Olen myös käyttänyt Facebookia apuna ryhmätöiden tekemisessä, siellä on käyty eri vaiheissa keskustelua projektien etenemistavoista.

Toisaalta, kuten jo aikaisemmassa kommentissani totesin, nämä sosiaaliset mediat häiritsevät ainakin minun keskittymistäni. Jos kirjaudun Facebookiin, voin olla varma, että opiskelu töksähtää ainakin vartiksi, kun pitää katsastaa kaikki uudet jutut, mitä kaverit ovat tehneet...

Mutta eipä sitten enempää tällä kertaa, että jää muihinkin kertoihin jotain sanottavaa! :)

- Johanna -

2 kommenttia:

  1. Facebook on tosiaankin vaarallinen koska se vie huomion pois koulujutuista ja lopulta huomaa, ettei parin tunnin "työskentelyn" jälkeen ole saanut oikeastaan mitään aikaiseksi. Pitäisi varmaan katkaista netti siksi aikaa kun tekee koulujuttuja, että pystyis keskittymään paremmin.

    VastaaPoista
  2. Itse voin kyllä allekirjoitta myös tämän "häiriötekijä" -puolen. Vaikka en Facebookia käytäkään, ja muutenkin ehkä hieman perinteisempiä sosiaalisia medioita.. Niin aika usein kun tulee etsittyä jotain tiettyä vastausta johonkin kysymykseen .. vaikkapa jostain web-foorumilta. Niin kun näkee jotain muuta mielenkiintoista luettavaa siinä samalla ehkä jossain toisessa säikeessä - niin äkkiä voi huomata jumittuneensa selaamaan sitä foorumia vaikka tunniksi - eikä alkuperäinen asia ole edennyt lainkaan.

    VastaaPoista