tiistai 19. toukokuuta 2009

AMK-opiskelijoiden paras kaveri

Tänään kurssin alkuraporttia kirjoittaessani - kyllä vasta tänään, vain hiukan myöhässä - mieleeni tuli Optima, tuo kaikkien rakastama kommunikointikanava.

Voikohan sitä nimittää sosiaaliseksi mediaksi? Kyllähän sielläkin kommunikointia ja vuorovaikutusta tapahtuu.

Ympärillämme vaikuttaa niin monenlaisia sosiaalisia medioita että kun niitä alkaa miettimään, tuntuu ettei mitään tule mieleen. Loppujen lopuksihan niitä on kuitenkin niin paljon että luulisi tekstiä irtoavan.

Tänään ei vaan irtoa.

1 kommentti:

  1. Onhan näitä vaikka kuinka paljon. Mielestäni kaikki digitaaliset vuorovaikutuskanavat, joissa on tietty identiteetti - eli niihin rekisteröidytään, on jokin nimi tai profiili jne. - ja sen jälkeen voidaan olla enemmän tai vähemmän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien kanssa ... ovat sosiaalista mediaa.

    Optima keskustelupalstoineen (vaikkakin melko ankea sellainen) on ihan yhtä paljon sosiaalista mediaa kuin joku web-foorumi. Ja näistä Web 2.0 -ajan tuotoksissa harvemmin sisällön puolesta on suurta eroa myöskään - viestejä lähetellään puolin ja toisin.

    Jotkut sosiaalisen median tutkijat ovat rajanneet tutkimuskohteeksi ainoastaan nämä Web 2.0 -ilmiöt, mielestäni sosiaalista mediaa on ollut jo paljon aikaisemmin. Nimet on vaan uusia.

    Joten kyllä mielestäni Optima on eräänlainen sosiaalinen media myös, kaikessa rakastettavuudessaan.

    VastaaPoista