perjantai 29. toukokuuta 2009

EduFinland


Tämän blogin yhtenä kohdealueena kun on nimenomaan sosiaalisten medioiden käyttö myös opetuksessa ja opiskeluelämässä, niin on pakko mainita myös EduFinland. Kyseessä on Second Life -virtuaalimaailmassa (josta tekstiä alempana tässä blogissa) toimiva yhteisö, jonka jäseninä on tällä hetkellä yli 30 oppilaitosta, koulua ja opetusalan organisaatiota ympäri Suomen.

Kyseessä on virtuaalinen alue Second Lifessä, jonka saaristoon kuuluu nykyisellään kuuluu 8 Second Life "saarta", eli neliömäistä aluetta, joita myös simulaattoreiksi (sim) kutsutaan. Alueen lisäksi EduFinland on myös aktiivinen yhteisö, jossa korostuu oppilaitosten välinen yhteistyö ja yhteinen toiminta EduFinland -alueella.

EduFinlandilla on järjestetty yhteisiä koulutuksia ja lisäksi oppilaitokset ovat järjestäneet myös omia kurssejaan ja luentojaan Second Lifeä apuna käyttäen. Virtuaalinen maailma mahdollistaa aivan erityyppisen läsnäolontunteen ja korostaa ryhmässä toimimista huomattavasti - verrattuna vaikka tekstipohjaisiin verkko-oppimisympäristöihin, kuten Moodle.

EduFinlandista ja Second Lifestä oppimisympäristöä varmaan seuraa jatkossa lisää, mutta sillä välin kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa http://edufinland.fi ja Second Life -tilin jo omaavat voivat myös teleportata suoraan osoitteeseen http://slurl.com/secondlife/edufinland%20III/30/160//.

2 kommenttia:

  1. Tämä onkin mielenkiintoinen oppimismuoto, olisi kiva päästä itsekkin testaamaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Omalla kurssillanikin suoritimme yhteisen virtuaalikurssin toisen amk:n kanssa yhdessä. Täytyy sanoa, että ainakin meidän kohdallamme juttu vaatii vielä harjoittelua ja asennemuutosta koko virtuaalimaailmaa kohtaan. Mutta maailma muttuu ja meidän olisi hyvä pysyä mukana. Toisaalta muuttuuko ihmisten kohtaaminen -ja katoaako ihmisen kohtaamsien taito?

    VastaaPoista