tiistai 26. toukokuuta 2009

Mitä Obama edellä, sitä paavi perässä.

On sitä aikoihin eletty! Itse paavi Benedictus XVI on päättänyt liittyä Facebookiin. Vatikaani tekee hänelle oman sivun seuraten Barac Obaman esimerkkiä verkkojen käytössä. Paavin verkon valloitus ei toki lopu Facebookiin, vaan hänelle on avattu uudet verkkosivut osoitteeseen pope2you.net ja luotu myös iphone-sovellus. Paavin verkkosivuilta löytyy myös Wikichat ja linkki Vatikaanin YouTube -kanavalle.

Tämä taitaa olla sitä nykyaikaa, kun kaikki hyödyntävät sosiaalisia medioita. Nyt kun Vatikaanikin on löytänyt tiensä verkkoon, en ylläty enää mistään, mitä sieltä löydän. On kyllä hienoa, että Vatikaanin kaltainen ns. vanhoilliseksi mielletty instituutti käyttää noin kattavasti sosiaaliset mediat hyödykseen. Toinen asia sitten on, kannattaako se. Varmasti osa Vatikaanin kannattajista on niin vanhoillisia, ettei voi tätä linjausta ymmärtää. Toisaalta, ei se varmaan heitä kauheasti hetkautakkaan, ellei kaikki viestintä siirry verkkoon. Mutta uskoisin Vatikaanin tavoittavan nuoria ihmisiä paljon paremmin näiden kanavien kautta kuin aikaisemmin.

Mitä olette muut mieltä tästä paavin sosiaalisten medioiden valloituksesta? :)

1 kommentti:

  1. Heh. Aika mielenkiintoinen veto. Mutta varmasti totta tuo myös että paavi pystyy näin tavoittamaan sellaisia nuoria ja muitakin, jotka eivät ehkä muuten vastaavasti tavoittaisi tällaista viestiä nykypäivänä... ja varmaan paljon löytyy vanhoillisia vastustajia myös.

    Mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon ystäviä paavilla on. ;)

    VastaaPoista