tiistai 19. toukokuuta 2009

Liika on liikaa, mut vähän on tylsää.

Olavi Uusivirtaa lainaten (otsikossa siis). Näin alkuun kiitoksia paljon ryhmämme jäsenille, jotka saivat inspiraationi ja motivaationi syttymään blogin suhteen hyvillä vinkeillään!

Aloin tuossa pohtia luettuani jonkun ryhmäläiseni blogikirjoituksen, että mennäänköhän tässä sosiaalisessa medioinnissa (keksin ehkä juuri uuden sanan) jo vähän yli? Tosiaan tuntuu, että jokaisella tv- ja radiokanavalla, aikakauslehdellä, tv-ohjelmalla, julkkiksella, bändillä, yms. on jo oma yhteisönsä ja foruminsa internetissä.

Jos mietin esim. omaan jokapäiväiseen elämääni kuuluvia viihteellisiä tekijöitä: RadioRock (radiokanava), HIM (bändi), Lily Allen (artisti)... kaikilla näistä on olemassa jonkinlainen paikka faneilleen. RadioRockilla on rockklubi, jonka kautta voi osallistua esim. erilaisiin kilpailuihin. Vierailen sivustolla todella satunnaisesti, sillä mielestäni se on melko ontuva toteutukseltaan. HIM on ollut yksi lempibändeistäni jo pitkään, ja olen erittäin kiinnostunut bändin kuulumisista. Nettisivuilla tulee kuitenkin vierailtua melko harvoin - tuntuu ettei niitä juurikaan päivitetä, ja on turhaa käydä siellä joka päivä - aika kun on muutenkin kortilla. Ja sitten taas toisinaan kun en vieraile sivuilla tarpeeksi usein, tuntuu että missaan paljon tärkeää informaatiota. Lily Allen löydettiinkin levy-yhtiölle MySpacen kautta, ja hän vaikuttaa yhä edelleen aktiivisesti siellä, kuten nykyään myös Facebookissa ja Twitterissä. Näiden kautta pyrin seuraamaan Lilyä, myös hänen sivuillaan vierailen harvemmin, sillä paikka tuntuu liian viralliselta väylälätä - on mukavampi lukea Lilyn kertomuksia hänen itsensä kirjoittamina. Kuuntelen ja seuraan myös todella paljon muita artisteja ja ilmiöitä, mutta tuntuu ettei aika mitenkään riitä kaikkeen! Sinänsä ikävää, sillä olen ihminen, joka haluaisi olla perillä asioista.

Tämä herättääkin sellaisia kysymyksiä, että mennäänkö sosiaalisten medioiden kanssa jo hieman yli? Miksi tv-kanava tarvitsee oman yhteisön ja keskustelu forumin? Toki siellä voi jakaa mielipiteitä esim. sarjoista yms., mutta kun lisäksi on vielä sarjojen omat sivut, sekä näyttelijöiden sivut, epäviralliset fanisivut yms...

Tulevatko mediat vielä jonain päivänä räjäyttämään tajuntamme? 8) Sitä odotellessa...

Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti