maanantai 25. toukokuuta 2009

Audience is power

Jos olet hitusenkaan luova tai taiteellisesti suuntautunut, Wreck-A-Movie on sivusto sinulle. Sivustolla luodaan (pääasiassa) elokuvia, lyhyt elokuvia ja tv-sarjoja mutta myös muuta taidetta yhteisöllisin keinoin.

Pääajatus on hyvinkin simppeli: elokuvan pääjehu luo elokuvalleen sivuston ja tämän jälkeen luo sivustolle eri tehtäviä, eli taskeja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi promojulisteen luominen tai musiikillisen pääteeman säveltäminen.

Skaala on hyvinkin laaja, aina yhden miehen projekteista tuleviin suurelokuviin. Valtaisan suositun Star Wreckin tuotantotiimin seuraava kokopitkä, Iron Sky on myös yhteisöllisessä tuotannossa. Tämän vuoden Cannesin elokuvajuhlilla Iron Skyn tiimi jakoikin juhlavieraille elokuvaa promoavaa uutislehtistä, joka oli tuotettu kokonaan Wreck-a-movie -palvelussa.

Sivusto oli ainakin minulle valtava inspiraation lähde ja tällä hetkellä väijynkin päivittäin mahdollisuuksia osallistua johonkin tuotantoon. Sivusto on varmasti kullanarvoinen myös monelle media-alan työntekijälle, sivuston kautta kun jokaisella on mahdollisuus esitellä osaamistaan, taustalle ei tarvita suuria graafisen tai mainosalan toimistoja, joilta vastaavanlaiset työt yleensä tilataan.

-Ville

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kiinnostavalta, jos vaan riittäisi energiaa, aikaa...ja taitoa. :) Mutta ehkäpä tutustun myös sivustoon tulevaisuudessa...

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa erittäin hienolta idealta, mutta tarvitsisi sitä osaamista ensiksi kartuttaa jollain muulla keinolla. Varmasti myös avaa mahdollisuuksia päästä tätä kautta jonkun tunnetun firman palkkalistoille.

    VastaaPoista