keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Innovaatiota odotellessa

Mark Zuckerberg sai taas tänään hieman taskurahaa myytyään hieman alle kaksi prosenttia Facebookista venäläiselle Digital Sky Technologiesille.

Facebook onkin nykyään jo niin arvokas, että sen mittaaminen rahassa alkaa olemaan todella vaikeaa, joskin joitain arvioita yli noin kymmenen miljardin arvosta on esitetty. Samalla hinnalla saisi mm. yli 450 avaruusturismimatkaa tai 6 666 Ferrari FXX:ää, eli ihan pikkurahoista ei siis puhuta.

Usein porkkanamehutuopin ääressä tulee ystävien ja kaverien kanssa puhuttua siitä, miten pitäisi itsekin keksiä jokin tuollainen innovaatio, joka räjähtäisi aivan käsiin. Samalla on aina ihmetelty miten Facebookista tuli niin äärimmäisen suosittu, samaa konseptiahan olivat pyöritelleet jo vuosikausia esimerkiksi MySpace ja IRC-galleria?

Vaikka suomalaiset olivatkin mukana mikrobloggausilmiön rakentamisessa, niin tuskin Twitterit ja Brightkitet tulevat Facebookin mammuttimaista suosiota kuitenkaan peittoamaan. Kuitenkin aina yön synkkinä hetkinä tulee mietittyä miten oma pieni ja kömpelö koodausprojekti räjähtäisikin yht'äkkiä satojen miljoonien käyttäjien alustaksi tarjoten mainostilaa ja työpaikkoja monille sadoille, jopa tuhansille ihmisille.

-Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti