perjantai 22. toukokuuta 2009

Bloggaamalla Nokialle

Miettiessäni näitä blogikirjoituksia olen ruvennut tutkimaan nettilehtien sivuja tarkemmin. Olenkin huomannut, että niiltä löytyy joka päivä ainakin yksi uutinen, joka liittyy edes jotenkin kaukaisesti sosiaalisiin medioihin. Tänään löysin uutisen, joka on hyvin mielenkiintoinen kahdeltakin kannalta ja liittyy selkeästi sosiaalisiin medioihin.

Uutinen koskee Nokialta potkut saanutta työntekijää. Tämä herra on alun perin Teksasista kotoisin, mutta muutti työnsä eli Nokian perässä Suomeen. Hän ei ollut alunperin töissä Nokialla, vaan kirjoitti sen puhelimiin liittyvää blogia. Hän onnistui herättämään Nokian huomion tällä blogillaan ja pääsi lopulta määräaikaiseen työsuhteeseen markkinoimaan uusia puhelinmalleja. Tässä siis ensimmäinen mielenkiintoinen seikka uutisesta. Tällaista en edes tullut ajatelleeksi ennen kuin luin tämän uutisen. Blogin avulla työpaikka monikansallisesta, vaikuitusvaltaisesta yrityksestä. Wau! Kunnioitettava suoritus.

Toinen seikka, joka jutussa on mielenkiintoista, on potkujen syy. Kyseinen työntekijä oli saanut testikäyttöön Nokian uuden mallin bloggauksensa pohjaksi. Hän kuvasi puhelimen kameralla kuvia ja julkaisi ne netissä. Ja sai sen takia potkut. Mielestäni työntekijä toimi ajattelemattomasti ja potkut olivat siksi perustellut. Nokian kaltaisella yhtiöllä ei ole varaa menettää mainettaan työntekijöiden ajattelemattomuuden takia. Laite oli kuitenkin vasta testikäytössä ja jos netissä leviää huonolaatuisia kuvia, joita sillä on otettu, on selvää että puhelimen myynti hankaloituu. Mielestäni on myös hölmöä, ettei työntekijä edelleenkään myönnä tehneensä mitään väärää. Kova työ meni hukkaan ajattelemattomuuden takia.

Tässä linkki uutiseen Taloussanomissa.

-Johanna-

1 kommentti:

  1. Asiantuntevilla ja tiettyyn alaan perehtyneillä - vaikka harrastuneisuuteen liittyvillä blogeilla on hyvinkin mahdollista pedata työpaikkaa (vaikka alunperin ajatus ei olisi edes hakea työpaikkaa) jostain yrityksestä, jos yritys kokee blogin informaatioarvon merkittäväksi.

    En tiedä, mitä Nokia-aiheista blogia kyseinen artikkeli koskee .. mutta esimerkiksi Nokian puhelinmallia N95 koskevaa blogia (http://www.n95blog.com/) aikanaan piti yllä hyvin asioista perillä oleva henkilö, joka säännöllisesti päivitti blogia perehtyneillä ja ajankohtaisilla kirjoituksilla. Jos ymmärsin oikein, niin ko. henkilöllä loppui aika blogin aktiiviseen ylläpitoon, jolloin hän myi koko blogin halukkaalle ostajalle - ilmeisesti ihan kohtuulliseen hintaan myös. Eli tietystä pisteestä eteenpäin blogit voivat myös olla liiketoimintaa - tai vastaavasti asiantuntevalla kirjoittamisella on mahdollista herättää jonkin yrityksen mielenkiinto palkata henkilö töihin.

    VastaaPoista