maanantai 18. toukokuuta 2009

Mielekkyyttä opiskeluun sos. medioiden avulla?

Argh, olen aina ollut todella huono keksimään otsikoita blogikirjoituksiini... Siksi yleensä lainaankin biisejä, mutta tähän aihepiirin se ei taida oikein soveltua. Ahdistaa, sillä olen melko ulkona blogin aiheesta, kuten sanoinkin aiemmassa tekstissäni. Sosiaalisten medioiden hyödyntäminen yrityksissä ja opiskelussa? Hmm.

Ainakin voin todeta, että tehdessäni paljon koulutehtäviä tietokoneella, on minulla aina auki myös sekä Facebook että Mese (Windows Live Messenger). Keskittymiskykyni on toisinaan todella huono, ja tarvitsen vähän väliä jotain muuta ajateltavaa. Näin ollen onkin aina hyvä hajoilla tehtäviä opiskelukavereiden kanssa Internetin välityksellä - sitä voisi kutsua vaikka vertaistueksi, heh. Mikäli joku tehtävänanto on jäänyt epäselväksi, sitäkin voi muiden kanssa vielä kotona pohtia. Samoin jos ryhmätöille ei löydy yhteisiä aikoja, voi niitäkin mainiosti pohtia netin välityksellä.

Viihde on myös hyvää vastapainoa opiskelulle. Mielestäni koulutehtäviäkin on mielekkäämpi tehdä, kun samalla etsii tietoa Internetistä ja erilaisista lähteistä. Käytän markkinoinnin opinnoissani paljon apuna sekä Kauppalehteä että markkinoinnin erikoisjulkaisuja. Opiskelu ei tunnu opiskelulta, kun voi kirjojen sijaan lukea mielenkiintoisia artikkeleita aihepiirin sisältä.

Eiköhän tämä riitä johdannoksi projektilleni, toivon että muut vielä selkeyttävät blogin teemaa, ja että sitä voitaisi ehkä vielä hieman muokata... Se on todella hyvä ja mielenkiintoinen, mutta ideat meinasivat loppua kesken jo ensimmäisessä kirjoituksessa. Olen vihreänä kateudesta muiden "viihteellisemmistä" ja enemmän vapaa-aikaan suuntautuneista blogeista. :(

Taru

3 kommenttia:

  1. Minullekkin tuli vähän sama olo, kun kävin tuota "Stars and White Stripes" -blogia lukemassa, mutta kyllä me tänne keksitään kaikkea kivaa! :)

    Minä taas yritän välttää näitä sosiaalisia medioita, kun teen koulujuttuja. Jos kirjaudun Facebookiin, voin olla varma, että kouluhommat ei etene ollenkaan. Mesessä olen yleensä aina kirjautuneena, mutta tilanani on "poissa", jos teen koulujuttuja. Yleensä silloin eivät kaverit kirjoittele, paitsi ne, jotka tietävät pahan tapani ;)

    Minäkin olen hyödyntänyt juurikin Kauppalehteä sekä Taloussanomia opiskeluissani, samoin kuin Helsingin Sanomia ja HBL:a, siis sähköisiä versioita näistä. Niiden seuraaminen on mielestäni antoisampaa kuin paperisten versioiden, koska osassa ainakin lukijat pääsevät kommentoimaan uutisia. Yleensä kommentit tosin ovat kovin negatiivispainotteisia....

    VastaaPoista
  2. Täytyy minunkin myöntää, että useimmat koulujutut tehdään ainakin meillä IB:llä (international business) koneella, joten väistämättä on facebookit ja messengerit päällä.

    Olen myös huomannut, että en useinkaan ole ainoa, joka yrittää kyhätä jotain aikaiseksi koulua varten, joten koulukavereilta saa paljon apua varsinkin messengerissä. Yhteisestä valituksesta useinkin syntyy pieni yhteinen projekti, josta molemmat saavat apua omaan työhönsä ja huomaamatta hommat alkavat luonnistua.

    Olen monesti todennut, että google ja wikipedia ovat koululaisen parhaat kaverit. Se on niin erilaista kirjoittaa hakusana nettiin ja tuloksia tulee sekunnissa. Vähemmän aikaa ja vaivaa se vie, kun kirjoista tai artikkeleistä lähtisi tietoa hakemaan; hidasta, mutta on siinä se oma juttunsa kirjoissakin.

    Mediat ovat tuoneet ehdottomasti mielekkyyttä minun opiskeluuni. Ei opiskeleminen tunnu niin puuduttavalta, koska se on tehty vaivattomaksi. Kiitos internet ja sen sisältö!

    VastaaPoista
  3. minullekin on helpointa sellainen työskentelytapa, että voin keskustella esim mesen välityksellä koulukamujen kans silloin, kun kotona työskentelen:)

    Monissa ryhmätöissä netti on ollut suurena apuna. Jos on esimerkiksi lähtenyt kotikulmille opiskelupaikkakunnalta, niin on voinut jatkaa projektia netin välityksellä. :)

    Mesen olen havainnut todella käteväksi opiskelunkin kannalta, on todella hyvä, että saa reaaliajassa tietoa toisen ajatuksista jonku ryhmätyö projektin teossa:)

    VastaaPoista