keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Oppilaitokset hukassa

Tässä muutama kuukausi sitten oli hakuajat muun muassa ammattikorkeakouluihin. Niiden näkyvyys oli kuitenkin aika heikkoa ylipäätään tänä hakuaikana, mutta varsinkin sosiaalisissa medioissa ei pahemmin kouluja näkynyt. Radiomainoksia taisi kuulua NRJ:ltä, oli siellä Turun Ammattikorkeankin aika ontuva mainoskin (anteeksi nyt vaan suorasta mielipiteestäni :D).

Se, mihin nyt koitan tässä tähdätä on se, että miten voi olla mahdollista, että ammattikorkeakoulujen tapaiset laitokset eivät hyödynnä sosiaalisia medioita paremmin? En ole törmännyt oikeastaan muualla kuin IRC-galleriassa oppilaitosten mainoksiin, ja kuvittelen ainakin olevani kohtuullisen aktiivinen sosiaalisten medioiden käyttäjä. Vai eikö koulujen tarvitse houkutella opiskelijoita, onko halukkaita todellakin niin paljon enemmän kuin aloituspaikkoja?

ICT-talolla on ollut jo joitakin vuosia (en tosiaan tiedä tarkkaa aikaa) omat, muista TuAmk:n sivuista eroavat kotisivut, joita en kyllä tosin tällä hetkellä löydä. Olisivatko ne sitten olleet jotkut hakuaikana esillä olevat sivut...? Nekään eivät kyllä hyödynnä sosiaalisia medioita. Eikö tässä olisi selkeästi parannettavaa, opetetaanhan ammattikorkeissa paljon sosiaalisiin medioihin kytköksissä olevia aloja. Tai toisaalta nykyaikanahan kaikki alat ovat jotenkin kytköksissä sosiaalisiin medioihin tavalla tai toisella. Joten mistä kiikastaa? Vai elänkö minä vain jossain omassa maailmassani, kun en ole törmännyt oppilaitoksiin sos. medioissa?

No, eiköhän siinä ollut taas kaikki tältä päivältä, ennen kuin menee vielä sekavammaksi. :)

2 kommenttia:

  1. Olen ihmetellyt ihan samaa, että miksi koulut eivät mainosta itseään. Lukiossa sain tietoa kouluista vain jos osasin kysyä asiaa. Ilmankos silloin tuntui, että valinnanvaraa on niin vähän, joka ei ole edes totta.

    Kannatan, että koulujen pitäisi hyödyntää medioita enemmän!

    VastaaPoista
  2. Joo aika heikosti ovat koulut olleet näkyvillä, ainakin tuolla Facebookissa. Onhan siellä oikeassa reunassa pyörimässä niitä mainoksia, mutta ne ovat aika pieniä ja huomaamattomia. Ja sit jotkut testit saattavat mainostaa jotakin myymälää/tuotetta. Seurasin hetken mitä mainoksia tuolla reunassa vilkkuu, ja on siellä ainakin tällä hetkellä JAKK:in mainos ja Savonia aikuiskoulutusmainos xD

    Mutta tuolla Facebookissa on nykyään niin paljon hyödytöntä paskaa ja kaiken maailman turhia kyselyitä, niin jos siellä joskus jotain hyödyllistä olisi, niin sitä ei tuon kaiken turhan keskeltä edes huomaisi. Mielestäni tätä pitäisi jotenkin kehittää siten, että Facebookin sisältö olisi vähän parempaa ja keskittyis enemmän hyödyllisiin asioihin, eikä niin paljon niihin testeihin.

    Näin laman alla koulujen ei varmaankaan tarvitse houkutella opiskelijoita yhtä ahkerasti, koska hakijoita varmasti riittää. Noi hakijamäärät olivat muistaakseni tänä vuonna olleet aika isotkin. Opiskelu on meinaan aika suosittua näin lama-aikaan ;)

    VastaaPoista