torstai 28. toukokuuta 2009

Negatiivisuus on p*rseestä, vai miten se oli...

Minulla lyö nyt ihan tyhjää enkä meinaa keksiä järkevää aihetta kirjoitukselle, joten tämän päivän aihe on ehkä hieman aiheen vierestä.

Olen aikoinani lukenut erittäin aktiivisesti foorumia Hevostalli.net. Se on hevosihmisten virtuaalinen kohtaamispaikka. Siellä keskustellaan kaikesta hevosiin (ja vähän muuhunkin) liittyvästä.

No, pointtini tässä on se, että foorumin ilmapiiri on aivan järkyttävä! Ihmiset ovat käsittämättömän julmia ja ilkeitä toisilleen ja varmasti moni nuori/uusi käyttäjä on pahoittanut mielensä kommenttien takia. Ehkä yksi syy tähän käsittämättömään negatiivisuuteen on se, että foorumilla esiintyvät säännöllisesti samat aiheet ja pidemmän aikaa foorumilla pyörineet käyttäjät ovat kyllästyneet aina samoihin aiheisiin. Jotkut saattavat toisaalta purkaa huonoa itsetuntoaan tai pahaa oloaan kirjoittelemalla ilkeyksiä foorumille, kun sen voi tehdä nimimerkin takaa. Foorumille ei tarvitse edes rekisteröityä kirjoittaakseen, joten se on avoin kaikille.

Toinen asia, mikä foorumia vaivaa on kirjoittajien tietämättömyys asioista. Kun toiset kysyvät neuvoa hevosia koskevissa asioissa, vastauksia tulee laidasta laitaan ja useimmiten niissä ei ole järjen häivää. Tämä on sinäänsä jo turvallisuusriskikin, jos nuoret ja osaamattomat ihmiset testailevat kaiken maailman nettivinkkejä hevosten kanssa, jotka ovat kuitenkin isoja ja vahvoja eläimiä. Foorumin asiattomiin kirjoituksiin on jouduttu jo puuttumaan Suomen Ratsastajainliiton taholta, kun jutut ovat menneet täysin päättömistä.

Tämä sosiaalinen media (jos tätä nyt sellaiseksi edes luetaan) ei siis ainakaan tue oppimista, mistä kirjoitin edellisessä merkinnässäni. Ylipäätään suomalaisilla foorumeilla on mielestäni tämä sama perusnegatiivisuuden ongelma. On toki poikkeuksia, itsekin olen yhteen mukavaan ja hyvähenkiseen kissaharrastajien foorumiin törmännyt. Mitä mieltä te muut olette? Oletteko löytäneet foorumeita, joissa keskustellaan asiallisesti ja hyvässä hengessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti