keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Blogi siellä, blogi täällä

Blogit ovat nykyään kova sana niin yritys- kuin koulumaailmassakin. Monet yritykset pitävät omaa blogiaan, jotkut tekevät niillä rahaa blogiasennusten ja koulutuksien muodossa ja jotku ovat jopa korvanneet sisäisen raportoinnin yrityksen sisäisillä blogeilla.

Omassa työssäni olen törmännyt varsinaiseen blogihuumaa. Blogien hyödyllisyydestä ja muodikkuudesta sekä tehokkuudesta jaksetaan jauhaa, mutta lähes yhtä usein nuosee myös kysymys siitä, että "mitä sinne blogiin sitten pitäisi kirjoittaa?". Yleensä tähän kysymykseen olen vastannut, että jos mietit sitä yhä, et tee blogilla yhtään mitään.

Koulumaailmassa blogien hyödyllisyys on sen sijaan jotenkin unohdettu. Mietin itse, että jos joskus vielä päädyn opiskelemaan, tallennan kaikki koulutyöni blogiin joka automaattisesti luokittelee ja arkistoi koulutehtävät. Samalla blogi toimisi myös kätevänä elektronisena portfolionani.

Kuitenkin, Oma Sana on Sanoma Oy:n blogipalvelu, jossa voi yhdessä valittujen tuttujen kanssa kirjoittaa yhteistä blogia tai perustaa kaikille avoimen yhteisön. Varmasti hyödyllinen työkalu ryhmätöitä ja projekteja valmistellessa.

-Ville

3 kommenttia:

  1. Hei loistava idea tuo elektroninen portfolio ja blogin hyödyntäminen ryhmätöissä! Saako lainata? ;)

    VastaaPoista
  2. Tottakai saa lainata, eikös se nyt ole "sosiaalisten medioiden" idea ;)

    VastaaPoista
  3. Kyllä tämä nykyinen blogiviidakko veisi työpäivät ylityötunteineen, jos meinaisi kaiken kiinnostavan ehtiä lukemaan ja kommentoimaan. Ja tietysti pitämään vielä omaa blogia. Toisaalta sosiaalisen median kenttä vie helposti mennessään -ennen kuin huomaakaan on ilta vierähtänyt koneen ääressä. Ja jo seuraavana iltana on taas kiire työpäivän päätteeksi takaisin :)

    VastaaPoista