perjantai 29. toukokuuta 2009

Virtuaalinen vaalitilaisuus

Aikaisemmin tässä blogissa keskusteltiin, kuinka Barack Obama on ottanut sosiaaliset mediat vaalityönsä avuksi. Moni Suomalainen poliitikko on jo pitkään hyödyntänyt web-sivuja ja sittemmin myös blogeja ja varmasti myös muita verkkoviestinnän muotoja vaalityössään ja muussakin tiedottamisessaan.

Muutama viikko takaperin tehtiin pienimuotoista historiaa ainakin näin suomalaisittain, kun kansanedustaja Jyrki Kasvi piti eurovaalitilaisuutensa Second Lifessä. Paikalle osallistui noin 80 kiinnostunutta avatar-kuulijaa, ja tilaisuuden teemoina käsiteltiin vapautta ja kontrollia virtuaalimaailmoissa, ja Kasvi myös aktiivisesti vastaili läsnäolijoiden kysymyksiin.

Etenkin kun kyse on eurovaaleista, joissa on mahdollista äänestää ehdokasta koko valtakunnan alueelta, niin useimmiten saattaisi olla hankala päästä paikan päälle kuulemaan jotakin mielenkiintoista ehdokasta tai vähintään se saattaisi edellyttää matkustamista johonkin. Second Life:ssä voi vaalitilaisuuteen osallistua verkkoyhteyden välityksellä vaikka kotoa käsin - ja myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdokkaalle vaikutti huomattavasti tehokkaammalta kuin perinteisessä vaalitilaisuudessa. Kaikki läsnäolijat kun saattoivat kirjoitella chattiin kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta, joihin Kasvi sitten vastasi järjestyksessä.

Second Lifen käyttä vaalityössä ei ole mitään uutta. Esim. Obamalla oli kampanjaa myös Second Lifen sisällä, vaikkakin luultavasti hän itse ei pitänytkään vaalitilaisuutta avatarin välityksellä - vaan vaalityö Second Lifessä hänen osaltaan oli järjestetty aktiivisen Second Life kampanjaryhmän toimesta.

Virtuaalimaailmat avaavat mielenkiintoisia tulevaisuudennäkymiä vastaavankaltaisille tilaisuuksille ja uskon että nyt ollaan vasta tien alkupäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti