perjantai 22. toukokuuta 2009

"Jaoin vain tietoni 1005 ystäväni kanssa"...

Tänään Kauppalehden uutiskirjeen otsikot luettuani törmäsin tähän uutiseen, jota en voinut olla kommentoimatta täällä. Joku taisi jutusta jo kirjoittaakin, mutta eipä oman näkökulmani lisääminen varmasti haitaksi ole. Tässä linkki kyseiseen juttuun.

Yleisradion toimitusjohtaja Jungner siis kertoi maanantaina Facebookissa profiilissaan, että "eräs Sanomapomo oli uhannut tuhota minun ja Atte Jääskeläisen persoonan välineillään." Hänen mielestään Facebook soveltuu hyvin Ylen toimitusjohtajan työasioiden käsittelyyn, kirjoittaa Kauppalehti. Jugner myös toteaa:

"Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kyllä Facebookia voi käyttää muuhunkin kuin vaimon kanssa flirttailuun. --- Tämä ei ollut mikään varsinainen ulostulo, jaoin vain ajatuksiani 1005 ystävälleni."

Minun kantani asiaan on se, ettei tällainen toiminta ole ihan sopivaa Ylen toimitusjohtajalta. Hän ei anna ainakaan minun silmissäni itsestään kovin fiksua kuvaa puimalla asioita tuollaisen väylän kautta. Ja toteamus, joka otsikostanikin on luettavissa... tuskin Jugner kuvitteli, ettei kukaan hänen 1005 ystävästään jakaisi tätä tietoa eteenpäin. Luultavasti se oli hänen tarkoituksenaankin.

Toki Facebookia voi käyttää muuhunkin kuin flirttailuun, mutta tarvitseeko valtakunnallisen yrityksen toimitusjohtajan käyttää sitä tällaiseen ulostuloon (vaikkakin Jugner itse sanoo, ettei nyt sellainen ollut kyseessä).

Mitä seuraavaksi?

Taru

6 kommenttia:

  1. Kyllä tuo on täysin asiatonta minun mielestäni. Pitäisi ihmisten nyt hieman miettiä, mitä näihin sosiaalisin medioihin kirjoittavat...

    VastaaPoista
  2. Eikä pelkästään vaikuttavien ihmisten vaan kaikkine pitäisi miettiä, että mikä kannattaa kirjoittaa ja mikä ei.

    Minulla on eräs facebookystävä, joka kirjoittaa ihan kaiken sensuroimatta statukseensa. Ottaen vielä huomioon, että kaikki ystävät joita ihmisillä on eivät aina ole niin läheisiä.

    Kannattaa siis aina toisinaan vähän miettiä, että mitä kirjoittaa ja kenelle ne asiat näkyvät. Niistä saattaa olla jotain haittaa tulevaisuudessa..

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Höh, yritin liittää tähän linkkejä tapauksiin, jossa on annettu potkuja Facebook statusten takia. Osoitteet olivat liian pitkiä eikä näkynyt :( Mut yks oli että teinille oli annettu potkut siksi että hänellä luki statuksessa, että hänen työnsä on tylsä. Miettikää kuinka paljon tollaisia statuksia FB:ssä näkee. Aina ei tule ajatelluksi miten jollain pienellä asialla voi olla niin suuret seuraukset. Joskus meinaan muutenkin kuolla myötähäpeään kun luen joidenkin juttuja :D ihan kaikkea ei sentään tarvitse koko maailmalle julistaa ;D

    VastaaPoista
  5. Jeps, mä en ymmärrä ihmisiä, jotka laittavat statukseensa että voi itku kun tylsää lähteä töihin tai jotain muuta vastaavaa. Ei sinne varmaan kovin kauaa sitten tarvitse mennä, jos pomo tai joku työkaveri sen lukee ja vie asian eteen päin.

    VastaaPoista
  6. Totta. Ihan tässä alkaa miettiä omaa Facebookin käyttöäänkin jo... lauantai-iltaisin sinne menee usein jos jonkinlaisia statuspäivityksiä. :_D

    VastaaPoista